Andro Biswane – Musicus

Andro Biswane, verhuisde in 1975 vanuit Suriname als 10 jarige jongen naar Nederland. Al snel zat hij op de plaatselijke muziekschool met een klassieke gitaar op schoot. De middelbare schooltijd was volop ingevuld met schoolbandjes en optredens in het weekend.

Direct na de middelbare school studeerde Andro tussen 84′ en 87′ klassiek gitaar op het Rotterdams conservatorium. Nieuwsgierig gemaakt door gitaristen als Santana, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Charlie Christian en George Benson besloot hij om ook Jazz te studeren aan het Rotterdams conservatorium en studeerde in 1996 af.

Heeft gewerkt met bands en namen als Afro-Jazz groep Fra Fra Sound, Lester Bowie, David Murray, Toumani Diabate, Andy Narrel, Denise Jannah, Ryan Shaw, ‘five great guitars’ van Jan Kuiper, Habib Koite, Simon Thoumire, Wu Wei

Componeerde en arrangeerde in opdracht voor concertpianist Renee Eckhardt, Fra Fra Sound, The Noo Ones, Theatergroep DNA.

Met zijn eigen band Kara Dara bracht hij in 2010 zijn eerste CD uit.

Andro Biswane is een veelzijdige musicus en manoeuvreert moeiteloos tussen arrangeer- en compositie opdrachten, live optredens, studioproducties en docentschap.

 

Muziek is onderdeel van jouw natuur en natuur is onderdeel van jouw muziekā€¦